castellano | english | français
 
 
 

Inici

La Mediació Arees d'Actuació Equip Obra Audiovisual Notícies Enllaços Contacte @
 
     
 

  

Notícies


Activitats actuals:

Formació: els membres d'ALTER imparteixen formació a:
 • Màster en Mediació a l’Il.lustre Col.legi d’Advocats de Barcelona
 • Màster en Gestió i Resolució de Conflictes a IL·3 - Universitat de Barcelona.
 • Màster en Mediació del Consell dels I. Col·legis d’Advocats de Catalunya.
 • Postgrau Mediació Professional de Idec-Universitat Pompeu Fabra.
 • Formation à la médiation dans le contexte de la famille, de Groupement Pro-Médiation (Suïssa).

Activitats anteriors:

Activitats 2.010:

 • Llibre Blanc de la Mediació de Catalunya: els membres d’ALTER participen un any mes dins els els equips de treball ET4 (mediació comunitària i ciutadana) i ET 13 (equip de juristes) en l’elaboració del Llibre Blanc de Mediació que es presenta el 27 d’octubre del 2010 en el Palau de Justicia per la Consellera Montserrat Tura. http://www.llibreblancmediacio.com/
 • EMNI (European Mediation Network Initiative): En l’Assemblea celebrada a Paris, el 28 de maig del 2010, aquesta associació va nomenar a Manel Canyameres, membre del Comité Directiu en representació de l’Estat Espanyol.
 • Servei de Mediació de l’Ajuntament de Terrassa. Alter continúa donant suport a la coordinació i supervisió del servei.
 • Formació: els membres d'ALTER han impartit classes durant el curs 2009-2010 a :
  o    Màster en Mediació a l’Il.lustre Col.legi d’Advocats de Barcelona
  o    Màster en Gestió i Resolució de Conflictes a IL·3  -  Universitat de Barcelona.
  o    Formation à la médiation dans le contexte de la famille, organitzat pel Groupement Pro-Médiation (Suïssa)
  o    Diputació de Barcelona.
  o    Postgrau de Direcció a l' Escola de Negocis EUNCET.
  o    Postgrau de Recursos Humans a l' Escola de Negocis EUNCET.
  o    Curs de Mediació del Consell dels I. Col·legis d’Advocats de Catalunya.
 • Presència en altres formacions:  al mateix temps, hem estat invitats a donar clases o conferencies al Consell de Cooperatives de la Generalitat i els Col.legi d’Advocats de Girona, Málaga, Valencia i Alacant

2009

Durant aquest any els membres d’ALTER han participat en els projectes:

 • Projecte “Desenvolupament de competències i habilitats socials de mediació natural en els usuaris dels Clubs caixa Catalunya, amb Caixa de Catalunya i la Universitat de Barcelona”  (Mediació i Gent Gran), amb   la Caixa de Catalunya  i la Universitat de Barcelona.
 • Elaboració del Llibre Blanc de la Mediació de Catalunya, en els equips de treball ET4 (mediació comunitària i ciutadana) i ET 13 (equip de juristes)
 • Coordinació, formació  i supervisió del Servei de Mediació de l’Ajuntament de Terrassa.

 Igualment, ha presentat ponències en diferents fòrums:

 • Col·loqui Internacional sobre Mediació a Zeralda (Algèria), organitzat pel Ministeri de Justícia de Algèria, sobre el tema “Promoció de la mediació”
 • Simposi sobre Tribunals i Mediació a Barcelona organitzat pel GEMME i el Llibre Blanc de la Mediació a Catalunya, sobre el tema “Comunicació i Mediació” i “Mediació Comunitària i el programa de mediadors naturals”
 • Congres de l’Advocacia Catalana a Figueres, sobre el tema “La necessitat de la mediació”.
 • Congrés de l’Associació Espanyola de Veterinaris AVEPA, sobre el tema “La mediación”.
 • Enfoque XXI, sobre el tema  “Els advocats i la nova llei de mediació”.
 • Col.legi d' Advocats de Vic, sobre " La nova Llei de Mediació".

I finalment, durant el curs 2008-2009 els membres d'ALTER han impartit classes a les següents institucions:

 • Màster en Mediació a l’Il.lustre Col.legi d’Advocats de Barcelona
 • Màster en Gestió i Resolució de Conflictes a IL·3  -  Universitat de Barcelona.
 • Formation à la médiation dans le contexte de la famille, organitzat pel Groupement Pro-Médiation (Suïssa)
 • Escuela Judicial del Consejo General del Poder Judicial.
 • Diputació de Barcelona.
 • Postgrau de Direcció a l' Escola de Negocis EUNCET.
 • Postgrau de Recursos Humans a l' Escola de Negocis EUNCET.
 • Curs de Mediació del Consell dels I. Col·legis d’Advocats de Catalunya.

2008

Juny-Octubre 2008. ALTER, a petició d'un Ajuntament de la província de Barcelona, va portar a terme una mediació entre comunitats de ciutadans, en prevenció de conflictes per la obertura d'una església evangèlica. La mediació, que afectava a tot un barri, va tenir un resultat totalment positiu.

Juliol 2008. Antoni Vidal i Manel Canyameres participen en diferents equips de treball per l'elaboració del LLIBRE BLANC DE LA MEDIACIO per iniciativa de la Generalitat de Catalunya.

Juny 2008. Manel Canyameres i Ferran Espinós van participar com a ponents en el Seminari "Mediations in national and international political conflicts" dirigido por el Professor Jacques Faget i organitzat pel Instito Internacional de Sociología Jurídica de Oñati.

Març-Abril 2008. Es va portar a terme un pla de formació interna pels mediadors del Servei de Mediació de Terrassa que gestiona ALTER, amb d'intervenció de experts nacionals i estrangers com Ursula Caser (Portugal), Anne Catherine Salberg (Suïssa), Gabriela Rodriguez Querejazu (Argentina) y José Dapena (Catalunya).

Març 2008. Ferran Espinós va participar com a ponent en el "Congrés Int. Mediaçao e Esporto" en Albufeira, Portugal.

Gener 2008. Toni Vidal Teixidó va participar com a ponent en les reunions que es van celebrar a Madrid organitzats pel Consejo General del Poder Judicial "Diálogos Jurídicos del Centro de Estudios Jurídicos" en relació a la projectada llei estatal de mediació. 


2007

Novembre 2007. Ferran Espinós va ser entrevistat com a expert en mediació al programa de COM Radio "Serendibia".

Setembre 2007. ALTER participa, com a únic representant d'Espanya, en la creació del col·lectiu EUROPEAN MEDIATION NETWORK INITIATIVE (EMNI), en l'assemblea constituent celebrada a Viena dins el Congres Mediation goes Europe.

Març 2007. Manel Canyameres va participar com a ponent al Congrés Int. "Resolució Alternativa de conflictes laborals", celebrat a Palma de Mallorca.

Març 2007. Tots els membres de ALTER van participar com a docents en el mòdul de Mediació a l'Escola Judicial del Consejo General del Poder Judicial.

Febrer 2007. El Il. Col.legi d'Advocats de Barcelona va condecorar amb la medalla del Col.legi a Antoni Vidal Teixidó per la seva trajectòria personal, professional i col.legial en consideració a la seva rellevant contribució a la difusió de la Mediació en l'àmbit del Dret de Família.

Ajuntament de Terrassa.
Servei de Mediació Comunitària.
Desembre  2006. L' Ajuntament de Terrassa va adjudicar a  Alter el concurs per la posada en marxa i gestió del Servei de Mediació Comunitària, el qual va començar la seva activitat el dia 1 de febrer de  2007.
L' equip està format pels següents mediadors, sota la supervisió de  Maria Munné  i Manel Canyameres:
·    Pepa Sala
·    Luci Morera
·    Marc Ros
·    Miguel Bonet
·    Ana Gómez

Ajuntamnet de Terrassa - Servei de Mediació Comunitària


Fundació Viure i Conviure.
Conferència.
Febrer 2007. Antoni Vidal Teixidó va fer una conferència sobre mediació, donant lloc a un  col·loqui en la Fundació Viure i Conviure de la Caixa de Catalunya.

Article  sobre mediació  inter-generacional.
Publicacions.
La "Rivista Italiana de Conflittologia" publica en el seu  nº 1 l'article de Fernando Espinós: "Una reflexión sobre la conflictividad entre padres y adolescentes: la conveniencia de evidenciar las diferencias en la mediación". (www.conflittologia.it)
Fernando Espinós ha estat nomenat membre del Comitè  de Redacció de la revista.

Col·legi d'Advocats de Barcelona.
Reconeixement.
Febrer 2007. L'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona va atorgar al membre d'Alter Antoni Vidal Teixidó la medalla del Col·legi en reconeixement, entre d'altres mèrits,   "la seva rellevant contribució  a la difusió de la mediació en l'àmbit del dret de família".


2006

Congreso  Internacional de Mediación de Granada "Hacia una cultura de paz y noviolencia"
Ponència.
Novembre - desembre  2006. Fernando Espinós va participar com a ponent en el taller  "Clínica de Mediación", presentant un cas real de mediació que va estar analitzat i discutit  amb Joseph Folguer, Gabrielle Gropman  i Marinés Suares.

Congreso Mediación Granada 

També va presentar la comunicació  "Producción y difusión de documentos audiovisuales para la formación en mediación".

Congreso Internacional de Mediación y Convivencia de Gandía
Comunicación
Novembre 2006. Alter va presentar el vídeo  "Una pérdida: dos formas de vivirla".

CERAF . Toulouse
Docencia
Novembre 2006
Manel Canyameres va dirigir un seminari de dues jornades sobre "La mediation au sein des entreprises familiales", amb assistència  de mediadors de diferents zones de França.

"El País"
Article.
Setembre 2.006. El diari "El País"  va dedicar el seu espai "Contraseña", de Margarita Rivière del 24 de setembre a Fernando Espinós membre  d' Alter.
Més informació>>

Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana.
Curs d'introducció a la mediació
.
Setembre 2006. De la mà de Mercè Alaball i Marta Fabà, col·laboradores habituals d'Alter, van impartir un curs d'introducció a la mediació dirigit als professionals del Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana. Aquest curs té per objectius proporcionar coneixements sobre les bases de la mediació i reflexionar sobre l'aplicabilitat de la mediació en el marc d'actuació del Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana.

Groupement Pro Médiation (GPM) Ginebra.
Docència.
Setembre 2006. Manel Canyameres va interverir com a professor en el Màster de Mediació a Ginebra organitzat per GPM sobre la matèria "La médiation en matière successorale". Aquesta matèria és un dels focus d'especialització d'Alter tant en el seu desenvolupament teòric, com en la seva pràctica a partir de mediacions.

Centre de Mediació Familiar de Catalunya i Col·Legi d'advocats de Barcelona. Ponència.
9 de novembre 2006. Antoni Vidal Teixidó va intervenir com a moderador en la taula rodona del Seminari sobre la Mediació als Jujats de Familia organitzat pel Centre de Mediació Familiar de Catalunya i el Col·legi d'Advocats de Barcelona per analitzar l'experiència del Consell General del Poder judicial sobre mediació a diferents jutjats de l'Estat espanyol. 

Mediació Internacional. Mediació.
Agost 2006. Antoni Vidal Teixidó ha finalitzat recentment i amb èxit, una mediació familiar internacional en motiu d'un divorci. El fet que les parts en conflicte siguin de diferents nacionalitats i resideixin en diferents països implica una major complexitat.

Nàpols: Istituto Universitario Suor Orsola Benincasa . Docència.
Juliol 2006. Ferran Espinós va donar una sessió al Màster de Mediació que organitza aquest institució. Aprofundí amb els alumnes en l'anàlisi de la mediació a partir del material audiovisual editat per Alter "Una pérdida: dos formas de vivirla".

Ciudad De Córdoba (Argentina). Conferència.
Agost 2006. Ferran Espinós va donar una conferència a la ciutat de Córdoba sota el títol: "La mediación. Una posibilidad para adultos mayores", en la que va tractar de la mediació intergeneracional.

La conferència tingué lloc en un acte organitzat per Mediadores en Red i la Asociación de Mediadores de Córdoba. També hi participà la mediadora Natalia Bernardoni que va presentar: "Un proyecto de Mediación Sanitaria". (www.mediadoresenred.org.ar)

Buenos Aires. Xerrada-col·loqui.
Agost 2006. Ferran Espinós, en un acte organitzat per Diseño Comunitario Asociación Civil va donar una xerrada sobre les perspectives de futur de la mediació amb gent gran. L'audiència foren líders comunitaris de la tercera edat. Acompanyà la xerrada amb la projecció de l'audiovisual editat per Alter "María y sus hijos". La xerrada i el col·loqui van aportar elements per enriquir el projecte que Diseño Comunitario està portant a terme: "Proyecto de Asesoramiento y asistencia técnica para la creación de un Centro Comunitario de Mediación per la gente mayor". (www.disenocomunitario.org.ar)

Revista La Trama. Publicació.
Agost 2006. Ferran Espinós publicà l'article "La otra mediación familiar: la mediación familiar intergeneracional", al 19è número de la revista virtual de mediació La Trama. L'article reflexiona sobre els conflictes intergeneracionals i els beneficis que la mediació hi pot aportar en la seva gestió. (www.revistalatrama.org.ar)

Postgrau de Mediacio Familiar. Consell Dels Col·Legis D'advocats De Catalunya. Docència.
Antoni Vidal Teixidó ha coordinat i dirigit el curs de mediació familiar organitzat pel Consell dels Col·legi d'Advocats de Catalunya, el Col·legi d'Advocats de Barcelona i el Col·legi de Psicòlegs de Catalunya. Enguany ha estat la 2ª edició del curs i ha comptat amb la participació de 54 alumnes.

ALTER en el Forum Mundial de Mediació
Durant els dies 9 al 11 de setembre es va celebrar la 5a. Conferencia internacional del Fòrum Mundial de Mediació a Crans-Montana (Suïssa), amb la presència de 44 països representants i amb 250 comunicacions.
Més informació>>

Algunes activitats en curs
Durant el curs 2005-2006 els membres d'ALTER van impartir classes.
Més informació>>

Publicació per Antoni Vidal de l'article "El paper de l'advocat en l'àmbit de la mediació" en "Autonomia i Dret" editat pel Consell Consultiu de la Generalitat de Catalunya i el Consell de l'Advocacia Catalana.